söndag 26 januari 2014

Bara Jag - Doodle

Här är en LO jag pysslat med i helgen. Den är gjord enbart med vit cardstock, akvarellfärger och tusch. (jo och ett svart cardstock som bakgrund). Jag använde mig av ett vitt cardstock och doodlade och målade mina egna dekorationer och mönsterpapper.

Innan jag började scrappa var det just akvarell som jag sysslade mest med så det var kul att ta fram den sidan i mig igen. Det är därför LOn fick titeln Me :)
Jag tänkte ge lite tips och trix som jag använt mig av i den här LOn också.

Här är två bilder från när jag höll på att förbereda min bakrund och mina dekorationer till LOn. Jag använde mig av färgskalan som finns i kortet.

 De här pilarna är något som tillkom i slutet av processen och är ett exempel på hur man kan använda sig av negativa ytor. Jag lägger v atten på papperet där jag vill ha färg och undviker att lägga vatten när jag vill ha två vita pilar. När jag sen lägger färpigment i vattnet så flyter färgen ut i vatten men undviker det torra området på pilarna

Rubriken Me är ytterligare ett exempel på att använda sig av negativ målning. Men där satte jag fast ett klistermärke där det stod Me och la dit vatten och färgpigment. När jag sedan tog bort märket så var det en vit yta kvar. Jag förstärkte både pilarna och rubriken med blåa skuggor gjorda av akvarellfärg och lite svarta konturer med penna.
Ramen runtom LOn är jag extra nöjd med. Det blev så läckert. :) Den är bara dit doodlad och sedan lagt på en vattning svart skugga med hjälp av akvarellfärg. Samma sak med ramen runt blommorna.
Vimplarna är gjorda på ett externt papper och sen dit limmade men skuggorna och snöret är dit doodlade. Ytterligare något jag är rätt nöjd med. Skuggan är än en gång vattnig svart akvarellfärg

Här är då slutresultatet :) Det var otroligt roligt att göra en doodlad sida och är definitivt något jag kommer göra fler gånger. 
Jag är med i Allt om Scraps designutmaning med den här. :D Den handlade om doodling. Jag har också utgått från Scrap-Perras skiss.

Att tänka på då du doodlar och använder akvarellfärger:
 • Papperet kan lätt bli "bubbligt" då du använder mycket vatten men, det går att stryka försiktigt med strykjärnet.
 • Underskatta inte effekten av en skugga. Det kan lyfta hela bilden både vid doodling och akvarell.
 • Negativa ytor ger spännande effekter
 • Variera tjockleken på din svarta doodle penna. Det ger mer liv i bilden.
 • Var inte rädd för att låta färgen flyta dit den vill.
 • VIKTIGT! När du lägger skugga kom ihåg att bestämma i förväg vart ljuset faller så att alla skuggor blir någorlunda realistiska. Tillexempel är alla mina skuggor på höger och nedre sida på den här LOn.

5 kommentarer:

 1. Jag bara gapar...!!! Är stum av beundran inför din helt otroligt effektfulla LO. Det där är inget annat än ett rent konstverk, ett Mästerverk! Suveränt!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt snygg layout!!! Gillar denna massor! Otroligt fina färger, upplägg, användning av akvareller och framförallt härlig doodling :) Håller med dig det där med att bestämma sig varifrån ljuset faller. Färglägger en del stämpelmotiv och även där är det viktigt. Ibland ser jag att andra och ofta även att jag själv lägger skuggorna fel och då blir hela bilden fel :)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Åh så himla snyggt och läckert! Ljuvliga färger och akvarell är bara så vackert. Tack för att du delar med dig med tillvägagångssättet, det låter mycket enklare än vad jag vet att det är. Jag tänkte ta mig an den där utmaningen idag, får se hur det blir, helt säkert inte ens i närheten av detta! Men det roliga är ju att försöka utmana sig själv lite.

  SvaraRadera
 4. Superfin Jessica :) Riktigt läcker!

  SvaraRadera
 5. Jättefin layout och många goda tips! Man ser nog att du har en längre historia med vattenfärger. Tack för ditt deltagande i utmaningen hos Allt om Scrap!

  SvaraRadera